מרכיבים+ הכנה:
והכנה מראש של 3 השכבות:
שכבה לבנה: חבילת טופו, 2 כוסות קשיו ומלח. שמים בבלנדר עם מעט מים יחסית. שמים בבלנדר עד שיוצא קרם.
מוסיפים מים אם הבלנדר לא מצליח לסחוב, עד שהכל נהיה משחתי.
אפשר לשחק עם הכמויות, בהתאם לגודל התבנית ולטעם של הקרם.
שכבה אדומה: מטגנים 2 בצלים קצוצים עם קצת שמן זית/שמן קוקוס, 3 שיני שום קצוץ, מוסיפים לזה עגבניות מרוסקות 400 גרם, רסק עגבניות טבעי ללא סוכר, ותבלינים (ארגנו, בזיליקום, מלח, פלפל).
שכבה ירוקה: מאדים או מבשלים במים עלים ירוקים: מנגולד, תרד, חוביזה, עלי תרד או פטרוזיליה. חותכים קטן, שיהיה קל לפזר.
הכנה:
לוקחים פיירקס גדול, למרוח מעט שמן על הפיירקס. נתחיל משכבת דפי אורז- 2 שכבות.
שמים שכבה אדומה, אח"כ ירקות ירוקים מאודים, אח"כ שכבהאדומה, שוב שכבת 2 דפי אורז, שכבה אדומה, וכו'. אפשר לשחק עם זה איך שנוח למרוח. כדאי שיהיו לא פחות מ-4 שכבות של דפי אורז. אחרי דפי האורז האחרונים לשים את אחת השכבות, הירוקה או האדומה.
לכסות ולשים בתנור על חום כ-180 מעלות למשך 20 דקות בערך. אח"כ לפתוח את הכיסוי ולתת לזה עוד כמה דקות, במיוחד אם זו השכבה הלבנה.
בתאבון!
נ.ב. אפשר גם עם חצילים או פטריות או קישואים שקלויים מראש במקום הירוקים.
תודה לאורי מלמן חבר מוכשר ויצירתי