לקוח מחמדה גלעד
רכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
1 שן שום גדולה, קצוצה דק או כתושה במועך שום
3-4 בטטות (בסביבות 700-800 גרם) חתוכות לקוביות די קטנות (2 ס"מ על 2 ס"מ)
כוס וחצי של שעועית אדומה שהייתה מושרת במים לילה (אפשר גם שעועית לבנה שרויה)
כוס וחצי מרק צח
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות
חצי כוס מים
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות כמו לסלט (לחילופין, אפשר להשתמש בקופסה של קוביות עגבניות משומרות עדיף אורגניות, 400 גרם, מסוננת מהנוזלים)
לגימור של התבשיל:
3 כפות חמאת בוטנים אורגנית
3 כפות שברי בוטנים טבעיים שקולפו ונקלו קלות במחבת יבשה
1 כוס מים או כוס מרק
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר, רצוי טפלון, מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים
מכסים את הסיר ומבשלים כ – 5 דקות על אש בינונית, עד שקיפות
מוסיפים את קוביות הבטטה, השעועית, קוביות הפלפל, העגבניות , הנוזלים והתבלינים – בעצם כל המרכיבים מלבד שלושת האחרונים – חמאת הבוטנים ושברי הבוטנים וכוס הנוזלים.
מביאים הכל לרתיחה ומבשלים כחמש דקות
מעבירים את הסיר לתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות (או לסיר לבישול איטי)
כעבור 20 רגע מנמיכים את חום התנור לחום של שבת, (כמו לחמין 120 מעלות בערך) ושוכחים מהסיר למשך כמה שעות טובות, עדיף לילה שלם
לפני ההגשה – שמים את חמאת הבוטנים בכלי קטן, מדללים אותה בכוס מים או כוס מרק (אפשר מאבקה) ומערבבים היטב
שופכים לתוך סיר הנזיד ומערבבים בעדינות
זורים מלמעלה את שברי הבוטנים הקלויים
נהוג להגיש את הנזיד הזה עם רבעים של לימון או ליים, יש האוהבים לסחוט אותם מעל לנזיד. החליטו לפי טעמכם.