תבשיל תרד וחומוס בסגנון הודי(מוצלח במיוחד)

אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

רכיבים: (עבור כ 4 מנות)
כוס גרגרי חומוס
חצי ק"ג (חבילה גדולה) עלי תרד או מנגולד טריים, שטופים וקצוצים
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
מעט שמן זית לטיגון
כפית שטוחה של זרעי כמון
פפריקה מתוקה
כורכום
כמון
פפריקה חריפה – לאוהבי החריף
מלח
פלפל שחור

הכנה:
1. משרים את החומוס במים למשך יממה. (רצוי להשרות כמות משולשת ואחרי בישול להקפיא לפעמים הבאות).
2. מסננים את המים ומבשלים בסיר לחץ כ 10 דקות(או כ 15-20 דקות בסיר רגיל), עד שהגרגרים מתרככים למחצה.
3. מוסיפים פפריקה מתוקה וכורכום וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות(או 20-15 דקות בסיר רגיל), עד שהגרגרים רכים.
4. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ורחבה, ומטגנים את שני הבצלים עד להזהבה.
5. מוסיפים את זרעי הכוסברה והשום, ותבלינים לפי הטעם: כמון, מלח, פלפל שחור וגראם מסאלה(אוהבי החריף יכולים להוסיף פפריקה חריפה). מטגנים את התערובת תוך כדי ערבוב מס דקות.
6. מוסיפים את התרד ומאדים תוך כדי ערבוב, 5 דקות, עד שמתרכך.
7. מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים את כל התערובת למשך 10 דקות נוספות.
8. מומלץ להגיש חם, מעל אורז/קוסקוס מלא.

 

דילוג לתוכן