אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, להכניס את הירקות לאורז מוכן, לאכול כתוספת להמבורגר עדשים…וכמנה בפני עצמה גם כנשנוש ביניים
רכיבים:
בטטות פרוסות לעיגולים
פרוסות חצילים
גזר
דלעת קוביות
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים
ברוקולי פרחים
פטריות שלמות
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים פרוסות
סלק- חתוך לרבעים או שמיניות
עגבניות שרי
אספרגוס
שמן זית
מלח גס אטלנטי
פלפל שחור
הכנה:
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית. אחד צמוד לשני ולא על השני.
3. קחו תרסיס שמן ולהזליף ממרחק של 30 ס"מ שיכסה צד אחד של הירק, רק חצילים- שני צדדים.
4. הכניסו את התבנית לתנור (שחומם לפחות כשעה מראש לחום גבוה (250 מעלות) )ל-20 דקות או עד שהירקות מוכנים. כשהוצאתם את התבנית- ניתן לפזר מלח גס, לא חובה, טעים גם בלי.
הערות:
חשוב לפרוס את הירקות לפרוסות בגודל אחיד אבל לא גדול מידי ולא דק מידי. כדי שיהיו מוכנים ביחד.
ניתן להוסיף לתבנית בתנור רוזמרין/טימין לשדרוג הטעם.