רכיבים:
500 גרם עדשים ירוקות- מושרות 6 שעות או לילה
1 בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
3 גזר חתוכים דק
3-4 סלרי עלים –גבעולים קצוצים לקוביות
0.25 כוס פטרוזיליה או כוסברה
מלח
פלפל
כמון 2-4 כפות
שמן זית 2-4 כפות
2 ליטר מים
אופן הכנה:
מחממים שמן זית במחבת מוסיפים בצל, וגזר ומאדים לשקיפות מוסיפים שום ומערבבים
מוסיפים עדשים סלרי, פטרוזילה או כוסברה
מערבבים ומוסיפים כ 2 ליטר מים רותחים מלח פלפל וכמון, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה