בכל שאלה: 052-6135807

 

רקע אישי 

גאיה פינקל. מטפלת לאיזון אכילה רגשית ותזונאית קלינית הוליסטית.

למקצוע הגעתי לאחר ששנות ההתבגרות שלי עברו עלי בתחושה שאני בעודף משקל ובתסכול תמידי מהמראה שלי. העיסוק במשקל גזל זמן רב מחיי. תסכול והערכה עצמית נמוכה. 

מגיל צעיר לא האמנתי בדיאטות. שהייתי אומרת לעצמי עוד בכיתה ו, 'היום את לא אוכלת עוגות', הייתי מוצאת את עצמי אוכלת פי 5 מהרגיל ובעיקר עוגות. הלכתי למירי בלקין בכיתה ו, שם עליתי במשקל ומאז הפסקתי לעשות דיאטות. זה לא אומר שאני לא מתעסקת וחושבת על אוכל, משקל, דימוי גוף...

הבנתי עוד אז שהמטרה היא אורח חיים כזה שישאר תמיד ולא ירידה דרסטית במשקל לצורך אירוע מסויים. תמיד עשיתי מאמץ לשמור על אורח חיים בריא שכולל פעילות גופנית ותזונה בריאה. אך תמיד היה מלווה הדבר במתח, לחץ, תסכול גלים של תקופות טובות וגלים של לופים מדכדכים.

 

בגיל 20 הלכתי לO.A over eaters anonimous האמנתי שהאכילה חזקה ממני ואין ביכולתי לשלוט עליה. השיטה מדברת על תהליך התפתחות רוחנית ב12 צעדים. התהליך כולל חשיפה עצמית בפני חברי הקבוצה והימנעות ממזונות מסוימים. האכילה הרגשית נרגעה, ירדתי במשקל. חשבתי שמצאתי את הפתרון, זה החזיק כשנה ושוב מצאתי את עצמי עולה במשקל. במהלך התואר שוב ירדתי במשקל, הייתי עסוקה בלימודים ובפעילות גופנית, אבל לא הבנתי איך זה שהמשקל יורד, לא התכוונתי לכך ולא עשיתי מאמץ, ופחדתי שילקח ממני כמו שניתן לי. הירידה במשקל לא היתה ברורה לי והייתי בתחושה שזה לא שלי ואני רק יכולה להגיד תודה על הרגע הזה שאין בו חשקים הרסניים לאכילה עודפת. 

שנה לאחר התואר בערך חוויתי פרידה כואבת ושוב מצאתי את עצמי עולה במשקל. שום ידע כדיאטנית קלינית ושום כלי שלמדתי עד אותו זמן לא תמך בי ומצאתי את עצמי אוכלת את עצמי למוות ועליתי תוך כדי התבוננות בתהליך ב12 ק"ג של כאב ועצב. הידע התזונתי תורם מעט מאוד לאיזון אכילה רגשית, שכאמור נאכלת עקב צורך פנימי ולא מחוסר ידע או אינטיליגנציה.

בסוף התואר התוודעתי לגישת ה- נון-דיאט-אפרואצ'(non diet-approach). שיטת האכילה האינטואאיטיבית. הגישה מדברת על קבלת עצמנו בכל גודל וצורה, והקשבה לצרכים של הגוף. זה היה מהפכני, להקשיב לגוף, לא לאכול לפי הידע, תפריטים וכמויות שנחשבות מקובלות, אלה ממש להקשיב לגוף. אין במה להאבק!!!הקשבה אמיתית לצרכינו, מתוך הבטן והלב (מה מרגיש לי, האם אני רעבה וכמה).

כביכול פשוט אבל ממש לא. מעבר לזה הגישה ביקשה שאוותר על פנטזיית הרזון שלי. שאני יודעת שאם עוד כמה ק"ג אני אהיה במשקל מושלם...זה היה מאוד קשה. אבל כל פעם שרציתי לרדת במשקל, נכנס לחץ, ומחשבות שאני חייבת  לרדת במשקל ואז האוכל היה מעסיק אותי הרבה יותר, וכמובן שהייתי אוכלת בהתאמה. ורק כאשר נכנעתי למה שאני יודעת שצריך ונכון נכנסעתי לרצון לרדת במשקל וקיבלתי את עצמי כפי שאני, ראיתי שהאוכל פתאום אינו מעניין אותי. ולא מעסיק אותי. והייתי אוכלת בצורה מאוזנת וקשובה. ואני פנויה לעסוק בתחומים אחרים של התפתחות וצמיחה בחיי.  

המשכתי ללמוד עוד קורסים, סדנאות, טיפולים אישיים, סופר וויזונים...למדתי להכיר את עצמי, לכבד את הצרכיים שלי ולתת להם מקום.  תחושת הערך עלתה, אהבה ללא תנאי לעצמי החלה למלא אותי. (מסע של חיים). פיתחתי מודעות גבוהה יותר למחשבות שלי, למדתי לראות כיצד המחשבות והרגשות שלי מנהלות אותי, ולמדתי לבחור מה אני רוצה. למדתי תטא הילינג שזו בין היתר טכניקה רוחנית להגיע לשורש הבעיה(משקל, עצב...)ולעקור אותה מהשורש, ולמדתי את שיטת העבודה של ביירון קייטי שעוזרת לי לחשוף ולזהות את המחשבות המלחיצות ולעבוד איתן עד לשחרור מהן.

התפקחתי. מלחשוב שהמשקל הוא הבעייתי, גורם הסבל. האוכל הוא רק סימפטום למה שקורה לנו בפנים. ולכן העבודה האמיתית היא פנימה ולעומק. ויש צורך בתהליך של התפתחות ומודעות. מה שבעייתי זה חוסר ההקשבה לגוף ולרגשות ולצרכים שלנו. שיוצר בריחה לאוכל, תחושה של איבוד שליטה באכילה, השמנה, נפיחות, כאבי בטן, בעיות עיכול כאלה ואחרות. 

כאשר עושים תהליך של הקשבה וקבלה האכילה הרגשית מתאזנת, כבר טוב ונעים בגוף ותחושת שליטה ואהבה קיימת. הבולמוסים נעלמים, תדירות האכילה הבעיתית הולכת ומצטמצמת, בהיקף ובתדירות. תחושת השליטה עולה. אנו לומדות לקבל את עצמנו באהבה בכל מצב של המציאות.  שחרור פנטייזת הרזון מאפשר קבלה של המציאות והנאה ממנה, וגם ירידה אמיתית במשקל לטווח הארוך.

במצב כזה, מה שרצינו באמת מתממש בחיינו, אהבה, שמחה, חופש, בטחון.

אני רואה את עצמי כמלווה וגם כתלמידה בדרך. אי אפשר לומר שאכילה רגשית היא מאחורי, אבל לאחר 10 שנים בתחום, ועם לא מעט משברים קשים שעברתי ואני פחות או יותר באותו משקל, אני חווה שאני מצליחה. המשקל כבר לא מטריד אותי כמו בעבר ולא מונע ממני לתפקד בשום תחום בחיי. יש לי חופש. יש לי שמחה והודיה. אני יודעת להנות מאוכל ולאכול הכל ללא רגשות אשם. אני יודעת לסיים בשובע נעים, יודעת לסלוח לעצמי שאני מגזימה, יודעת לאקבל את עצמי גם שהמשקל קצת משתנה, לחמול אותי בתקופות קשות יותר של אתגרי החיים, מתמידה בפעילות גופנית מגוונת לצורך הנאה מעל 20 שנה...

בזכות זה הפכתי עם השנים לטבעונית מבחירה. גם מהסיבה הבריאותית, ההומנית והתומכת באיכות הסביבה. לא הייתי יכולה לעשות שינוי עם היה בליבי ביקורת או כעס על עצמי.  היום יש מקום בי שמאפשר את גדילה לעומת שינוי. גדילה ממקום של שפע ואהבה. מקום פתוח שמקבל אותי גם שלא טוב לי, גם שאני לא בשיאי. מבינה שבחיים האלה יש גאות ושפל ואי אפשר לצפות רק לגאות. זה הטבע.

אבל איך זורמים עם הטבע בצורה הטובה ביותר האפשרית? שבכל מצב שהוא מקבלים באהבה את המציאות? איך עושים שינוי שישאר לטווח ארוך? איך יוצרים מציאות רצוייה?

אשמח להכיר אותך וללוות אותך בדרך לחופש מאוכל ובמשקל ולחופש בכלל...

 

רקע מקצועי

דיאטנית קלינית בעלת תואר ראשון B.Sc. במדעי התזונה, מטעם הפקולטה לחקלאות המזון ואיכות הסביבה, האוניברסיטה העברית. מומחית לטיפול בהשמנה והתנהגויות אכילה. בעלת נסיון של למעלה מ10 שנים.

 

מלווה לאיזון אכילה רגשית ומנחת סדנאות לאכילה אינטואיטיבית(קשובה).

בעלת קליניקה פרטית בגבעת שמואל(שכונת רמת אילן) וברמת גן. עובדת בעיקר עם נשים מעל גיל 18. 

 

רקע תעסוקתי: 

מ 2008 והילך קליניקה פרטית

2006 -2012 דיאטנית ילדים ותינוקות בקופ"ח כללית

2007-2013 , דיאטנית כללית למבוגרים (לכל תחומי המחלות.)

2005-2006 עסקתי ביעוץ לתוספי תזונה, וצמחי מרפא בחברת GNC , וברשת סופר פארם-כיועצת טבע לתוספי התזונה.

2006-2007 דיאטנית בבית חולים וולפסון- דיאטנית במחלקת סוכרת.

2007-2009 דיאטנית ברשת סטודיו סי

בנוסף: דיאטנית בבתי חולים גריאטריים. בבתי אבות של מעונות מכבי ובתי אבות נוספים- איזון ושיקום פצעי לחץ, תזונה לגיל השלישי ולתת משקל/תזונה.

2007-2012 דיאטנית בהוסטל אק"ים (אוכלוסיות מיוחדות).

במקביל ניהלתי פורום תזונת ספורט בוואלה תפוז ופורום תזונה לגיל השלישי ב- 4senior.

 

מאז סיום לימודי עברתי הכשרות רבות בתחום והדרכות מקצועיות במסגרתם רכשתי כלים ומיומנויות לטיפול בנושא השמנה והתנהגויות אכילה תוך התייחסות לנושאים רגשיים ונפשיים המניעים אותנו לאכילה עודפת.

 

העקרון המנחה אותי בעבודתי הוא חופש פנימי, אהבה וקבלה הם שמובילים אותנו לאיזון להנאה ולהגשמת עצמנו בכל התחומים. שינוי שמתחיל מבפנים הוא שינוי שישאר. 

 

קורסים והשתלמויות:

  • תואר בוגר אוניברסיטה B.Sc בחוג למדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות
  • תעודת הכרת מעמד דיאטנית קלינית, משרד הבריאות.
  • Nutrition Therapy- משפת הדיאטה לשפת האכילה האינטואיטיבית- אונברסיטת ת"א- לימודי חוץ
  • "הנחיית קבוצות" מטעם אוניברסיטת ת"א
  • "הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה ובעיות אכילה" אילת קלטר
  • השתלמויות בסוכרת - קופ"ח מאוחדת
  • פרחי באך- מכללת אינרסנס
  • השתלמויות במחלת כליות כרונית, סוכרת- קופ"ח מאוחדת
  • קורס 'שיטת העבודה'- ביירון קייטי- מרכז פתח למחשבה 2013
  • אסיסטנטית בקורס של שיטת העבודה- ביירון קייטי 2015
  • קורס ה'פורום של לנדמרק', קורס 'מתקדמים', קורס תקשורת 2011
  • קורס "תקשורת מקרבת", הדס אליישייב, עץ בעיר 2014
  • קורס תקשורת מקרבת עם ארנינה קשתן 2014
  • קורס תקשורת מקרבת עם יורם מוסנזון 2015
  • קורס תטא הילינג מתחילים 1- נורית נבו בורשטיין 2012
  • קורס תטא הילינג מקדמים 2- שרון בר לב 2015
  • קורס מטפלים בתט הילינג- שרון בר לב 2015
  • קורס הכשרת מטפלים הילינג אור לבן 2012
  • סופש דמיון מודרך
  • קורס ויפאסנה, תובנה, גואנקה, ותרגולים עקביים באופן אישי מעל 7 שנים 
  • סדנת אכילה מודעת, רוני מייזלייש 2015