בכל שאלה: 052-6135807

קינואה עגבניות מיובשות ופלפלים / אביגיל ביסר (על השולחן)(עם שינויים קלים)


רכיבים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1 פלפל צהוב, 1 פלפל אדום
4 כפות זיתים שחורים
8 עגבניות מיובשות
4 כפות בזיליקום קצוץ
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
2 כפות חומץ בין יין
מלח אטלנטי גס ופלפל שחור


הכנה:
1. שוטפים היטב את הקינואה ושמים אותה בסיר עם המים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. בחמש הדקות האחרונות שמים נייר מגבת בין הסיר למכסה. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד עשר דקות.
2. בינתיים קולים את הפלפלים בגריל /תנור עד שישחירו מכל צדדיהם וקולפים את הקליפה- פורסים לפרוסות דקות.
3. מגלענים את הזיתים, קוצצים גס ופורסים את העגבניות לרצועות. שמים את כל החומרים בקערה גדלה. מערבבים ומתקנים תיבול ומצננים מספר שעות לפני הגשה.